فهرست مطالب

مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی - پیاپی 41 (پاییز 1402)

مجله مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی
پیاپی 41 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ارائه مدل توسعه گردشگری ورزشی هوشمند با اینترنت اشیاء در ایران
    ابوالفضل گرامی، سید احسان امیر حسینی*، فرهاد راد صفحه 1

    هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل توسعه گردشگری ورزشی هوشمند با اینترنت اشیاء در ایران بود، روش پژوهش ترکیبی اکتشافی متوالی (کیفی - کمی) است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل اساتید دانشگاهی آشنا با اینترنت اشیا (که پژوهش هایی در این زمینه انجام داده بودند) و کارشناسان اینترنت اشیا در مرکز آیوتیک ایران و همچنین برخی از مدیران گردشگری و گردشگری ورزشی که تجربه استفاده از اینترنت اشیا را داشتند بود. با بهره گیری از روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی و تکنیک اشباع نظری به نمونه گیری در بخش کیفی اقدام گردید (20 نفر). برای تحلیل داده های مربوط به مصاحبه از روش کدگذاری استفاده شد. جامعه آماری بخش کمی این پژوهش شامل همان بخش قبلی (50 نفر) با نمونه گیری تمام شمار بود. برای جمع آوری اطلاعات در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته برگرفته از بخش کیفی استفاده شد که به دو بخش کلی ویژگی های جمعیت شناختی و سوال های آن تقسیم گردید. این پرسشنامه شامل59 گویه و در قالب 6 مولفه اصلی به صورت پنج گزینه ای لیکرت (خیلی زیاد، 5 امتیاز تا خیلی کم، 1 امتیاز) می باشد. در بخش کیفی پژوهش مشخص گردید که مقوله ها در قالب 59 کد مفهومی مشخص شد و در دل ابعاد 6 گانه مدل پارادایمی جای گرفتند. در بخش کمی نیز مشخص گردید که هر 6 مولفه ی اصلی پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است. استفاده از اینترنت اشیا با توجه به مزایای بسیاری که دارد، برای رشد صنعت گردشگری ورزشی کشور بسیار مفید و ضروری می باشد. ازاین رو مدیران گردشگری ورزشی کشور، بهتر است از تکنیک های اینترنت اشیا استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: اینترنت اشیا، توریسم ورزشی، توسعه گردشگری ورزشی
  • ارائه مدل پیش نیازها و اثرات کمک داور ویدئویی در توسعه فوتبال حرفه ای
    البرز حاجی پور، کیوان شعبانی مقدم*، محمد سجادیان، لنا مطلبی صفحه 2

    هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل پیش نیازها و اثرات کمک داور ویدیویی در توسعه فوتبال حرفه ای بود. این کار با انجام پژوهش کیفی از نوع گرانددتیوری که شیوه آن اکتشافی است، انجام شد. در این تحقیق از طریق بررسی ادبیات و مصاحبه اکتشافی نسبت به ارایه مدل، از روش برخاسته از داده ها و به شیوه تحلیل تم تجزیه وتحلیل قرار گرفت. برای انجام مصاحبه میدانی، جامعه آماری پژوهش را خبرگان و اساتید حوزه مدیریت ورزشی که این افراد حداقل یک پژوهش (مقاله پژوهشی، سخنرانی، طرح پژوهشی، تالیف و ترجمه کتاب) در حوزه موضوع پژوهش به چاپ رسانده بودند. همچنین داوران فوتبال و مدیران فدراسیون فوتبال ایران بودند. به منظور شناسایی این افراد، از روش نمونه گیری هدفمند استفاده گردید. این نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت و درنهایت تعداد 18 نفر (10 استاد و 8 داور و مدیر) به عنوان نمونه مشخص گردیدند. درنهایت مقوله-ها در قالب 12 مقوله و 48 کد مفهومی مشخص شد و در دل ابعاد 6 گانه مدل پارادایمی جای گرفتند. عواملی همچون عوامل نگرشی، مدیریتی و رسانه بر استفاده از کمک داور ویدیویی در توسعه فوتبال حرفه ای ایران، تاثیرگذار است؛ که بدین منظور راهبردهایی پیشنهادشده است و این راهبردها متاثر از شرایط زمینه ای (زیرساخت ها و فرهنگی) و همچنین متاثر از شرایط مداخله گر (انسانی، تجهیزاتی، قانونی و اقتصادی) است. پیاده سازی راهبردهای پیشنهادشده، منجر به پیامدهای مثبتی و منفی می گردد.

    کلیدواژگان: گراندد تئوری، VAR، کمک داور، داوری فوتبال
  • شناسایی و اعتباریابی راهبردهای موثر بر توسعه باشگاه های ورزش الکترونیک در ایران
    روح الله حسنی، نعمت الله نعمتی*، طاھرہ باقرپور صفحه 3

    هدف از پژوهش حاضر شناسایی و اعتباریابی راهبردهای موثر بر توسعه باشگاه های ورزش الکترونیک در ایران بود. روش پژوهش از نظر گرد آوری داده ها آمیخته بود که به صورت کیفی-کمی بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل کارشناسان، مطلعین و خبرگان آشنا با مدیریت مطالعات راهبردی ورزشی، مدیران و مسیولین انجمن ورزش های الکترونیکی مانند مسیول کمیته توسعه و پیشرفت، انجمن ورزش های الکترونیکی بودند. روش نمونه گیری به صورت نمونه گیری غیر احتمالی، با انتخاب هدفمند و با حداکثر تنوع یا ناهمگونی استفاده شد. اندازه نمونه در این پژوهش بر مبنای شاخص اشباع نظری برابر با 16 نفر بود. همچنین در بخش کمی مدیران و مسیولین باشگاه های ورزش الکترونیک و ورزشکاران ورزش الکترنیک بودند، که برابر با 360 نفر بودند. ابزار پژوهش شامل مصاحبه-های نیمه ساختارمند و پرسشنامه محقق ساخته ای بود که با توجه به کدهای استخراج شده در قسمت کیفی، طراحی گردید. تجزیه و تحلیل قسمت کیفی با نرم افزار Maxqda، همچنین تجزیه و تحلیل قسمت کمی با نرم افزار مدل معادلات ساختاری AMOS انجام گرفت. نتایج مربوطه به راهبردهای موثر بر توسعه باشگاه های ورزش الکترونیک در ایران نشان داده شده است که شامل، 6 مفهوم و 44 کدنهایی شناسایی و مورد تایید قرار گرفته اند. در نهایت نتایج مدل به لحاظ اعتبار یابی نیز تایید گردید. نتایج نشان داد راهکارهای راهبردهای آموزشی و پژوهشی، توسعه رقابت های رسمی، بسترسازی جذب حامی مالی، ایجاد تمایز، تعامل با رسانه ها راهبردهای توسعه باشگاه های ورزش الکترونیک را تشکیل دادند.

    کلیدواژگان: ورزش الکترونیک، توسعه باشگاه، راهبرد
  • طراحی مدل تصمیم گیری استراتژیک مبتنی بر فناوری اطلاعات وارتباطات در معاونت تربیت بدنی آموزش و پرورش
    محمد صدیق پورمند، مینا حکاک زاده*، محسن منوچهری نژاد صفحه 4

    هدف از این پژوهش، طراحی مدل تصمیم گیری استراتژیک مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات در معاونت تربیت بدنی آموزش وپرورش است. این پژوهش دارای رویکردی کیفی بوده و از روش تحلیل محتوا و رویکرد گلیزری به عنوان روش تحقیق استفاده شده است. روش گردآوری داده ها، مطالعه مبانی نظری و مصاحبه های عمیق و باز با 15 نفر از شامل مدیران ارشد وزارت آموزش وپرورش و اعضای هییت علمی رشته مدیریت ورزشی گرایش برنامه ریزی و کلیه افراد دارای تجربه اجرایی در بحث برنامه ریزی استراتژیک سازمان های ورزشی می باشد. روایی و پایایی کدهای به دست آمده به تایید رسید. برای تحلیل داده ها از روش مقایسه مداوم در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی با بهره گیری از نرم افزار مکس کیودی ای نسخه پرو استفاده گردید. تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که 22 مفهوم و 4 مقوله (کد محوری)، از مولفه های اثرگذار بر تصمیم گیری استراتژیک مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات در معاونت تربیت بدنی آموزش وپرورش، عوامل فردی، امکانات و زیرساخت ها و سازمانی می باشد.

    کلیدواژگان: رسانه، برنامه ریزی استراتژیک، تصمیم گیری، IT
  • تحلیل محتوا و بررسی مقالات مرتبط با مدیریت ورزش زنان در نشریات علمی پژوهشی ایران
    طوبی بیگ محمدی*، بهنام عاشقی، مهرعلی همتی نژاد طولی، سمر عطا جافر صفحه 5

    هدف از پژوهش حاضر توضیف و بررسی و تحلیل محتوای مقالات مرتبط با مدیریت ورزش زنان در نشریات علمی بوده و جامعه پژوهش مطالعه شامل مقاله های موجود در پایگاه های داده (سیویلیکا، مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، زدنی، مگ ایران، مجلات نور، پورتال جامع علوم انسانی، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) و همچنین نشریه های مدیریت ورزشی کشور با جستجوی کلمات کلیدی: ورزش زنان ورزش بانوان و ورزش دختران در پایگاه های نامبرده به تعداد 129 مقاله که از طریق تحلیل محتوا مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که این پژوهش ها را می توان در 8 گرایش طبقه بندی کرد که مهمترین آنها موضوع: 1- روانشناسی، اجتماعی و نگاه ایدیولوژی 2- مدیریت مالی و بازاریابی 3- مدیریت و رهبری می باشد. از بین دانشگاه های کشور پس از مجموع دانشگاه های آزاد، داتشگاه تهران، مجموع دانشگاه های پیام نور و دانشگاه گیلان بیشتر به این حوزه پرداخته و بیشترین مقالات این حوزه در نشریه مدیریت ورزشی دانشگاه تهران به چاپ رسیده است همچنین بیشتر در استناددهی در این حوزه از مقالات فارسی استفاده شده و از روش تحقیق کمی در بیش از 57 درصد پژوهش ها استفاده شد همچنین تولید علم در سال های اخیر با استقبال بیشتری همراه بوده-است؛ بنابراین با توجه به اهمیت ورزش زنان در شاخص های توسعه ورزش پیشنهاد می شود که تحقیقات در این حوزه با استفاده از همکاری های بین رشته ای گسترش یابد.

    کلیدواژگان: ورزش زنان، تحلیل محتوا، مقاله علمی پژوهشی، بانوان، مدیریت ورزشی
  • بررسی تاثیر رژیم مصرف رسانه ای بر مدیریت مطلوب بدن زنان ورزشکار
    فاطمه اکبرزاده، مجیدرضا کریمی*، کرامت الله راسخ صفحه 6

    اهمیت مدیریت مطلوب بدن زنان ورزشکاران سبب گردیده است تا نیاز به شناسایی متغیرهای تاثیرگذار بر آن بیش از پیش مهم باشد. با توجه به کارکردهای مهم رژیم مصرف رسانه ای؛ تحقیق حاضر باهدف بررسی تاثیر رژیم مصرف رسانه ای بر مدیریت مطلوب بدن زنان ورزشکار طراحی و اجرا گردید. تحقیق حاضر از نوع، تحقیقات کاربردی می باشد که به صورت میدانی انجام گردید. روش تحقیق حاضر ازنظر روش گردآوری داده ها، پیمایشی می-باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل زنان ورزشکار در سطح ورزش حرفه ای بودند که اطلاعات دقیقی در خصوص تعداد آنان در دسترس نبود. بر اساس فرمول کوکران در شرایط نامشخص بودن جامعه؛ تعداد 384 نفر به عنوان نمونه تحقیق مشخص شدند. ابزار تحقیق حاضر شامل پرسشنامه محقق ساخته ای بود که با استفاده مبانی نظری و نظر خبرگان امر طراحی گردیده بود. این پرسشنامه دارای 18 سوال بود که سوالات آن به بررسی رژیم مصرف رسانه ای (8 سوال) و مدیریت بدن مطلوب (10 سوال) پرداخته بود. به منظور تجزیه وتحلیل داده های تحقیق حاضر از روش معادله ساختاری استفاده گردید. کلیه روند تجزیه وتحلیل داده های تحقیق حاضر در نرم افزار SPSS و PLS انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد، رژیم مصرف رسانه ای بر مدیریت مطلوب بدن زنان ورزشکار تاثیری به میزان 744/0 دارد که با توجه به میزان تی (168/21) این تاثیر معنادار می باشد. به عبارتی توجه به رژیم مصرف رسانه ای می تواند منجر به ارتقا مدیریت مطلوب بدن زنان ورزشکار گردد. در تحقیقات مختلفی به این مسیله اشاره شده است.

    کلیدواژگان: رژیم مصرف رسانه، مدیریت مطلوب، فرهنگ رسانه ای، جنسیت، مدیریت بدن
  • اعتباریابی عوامل شناسایی شده موثر بر تجارت الکترونیک فدراسیون فوتبال ایران
    زهرا عبدالوهابی، مهدی کهندل*، عباس خدایاری، علی زارعی صفحه 7

    تجارت الکترونیک یکی از این فناوری ها است که در پشت نام به ظاهر ساده اش، مفهومی فراتر از آنچه در اذهان ماست پنهان شده است. هدف از پژوهش حاضر اعتباریابی عوامل شناسایی شده موثر بر تجارت الکترونیک فدراسیون فوتبال ایران بود. روش تحقیق حاضر با توجه به هدف تحقیق آمیخته یا به عبارتی ترکیبی است. در این تحقیق ابتدا روش کیفی و سپس روش کمی می باشد. جامعه آماری شامل دو بخش بود، جامعه آماری در بخش کیفی شامل اساتید دانشگاه، کارشناسان و صاحب نظران بودند. رشته تحصیلی و داشتن تالیفات علمی مرتبط با موضوع، دارا بودن سمت های مدیریتی و تجارب اجرایی در حوزه جامعه تجارت الکترونیک و کارشناسان حوزه بازاریابی ورزشی صاحب نظران بود. روش نمونه گیری به صورت نمونه گیری غیر احتمالی، با انتخاب هدفمند و با حداکثر تنوع یا ناهمگونی استفاده شد. اندازه نمونه در این پژوهش بر مبنای شاخص اشباع نظری برابر با 17 نفر بود، همچنین در بخش کمی کارشناسان بازاریابی، بازاریابی ورزشی، آی تی و کارشناسان فدارسیون بودند. بر این اساس 370 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه-گیری در مرحله کیفی مصاحبه باز بود و بر مبنای سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزنینشی تحلیل شد و در بخش کمی نیز ابزار پژوهش شامل پرسشنامه مستخرج از کدهای بخش کیفی بود که این قسمت نیز با نرم افزار AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. . بر مبنای تحلیل داده ها 99 مفهوم اولیه، 19 مقوله اصلی و 6 هسته اصلی شناسایی شد.

    کلیدواژگان: شناسایی و اعتباریابی، تجارت الکترونیک، فدراسیون فوتبال
  • تحلیل محتوای کمی روند پژوهشهای مرتبط با ورزش همگانی از سال 1390 الی 1399
    لیلا بیرامی جغناب*، رحیم رمضانی نژاد صفحه 8

    هدف از پژوهش حاضر، شناخت ویژگی های محتوایی مقالات علمی-پژوهشی مرتبط با ورزش همگانی از سال 1390 تا 1399 بود. این پژوهش بر مبنای راهبرد، توصیفی؛ از نظر مسیر اجرا، تحلیل محتوا ؛ و از نظر جمع آوری اطلاعات، اسنادی است. نمونه تحقیق به صورت تمام شمار و برابر با جامعه آماری به تعداد 271 مقاله در نظر گرفته شد. از آمار توصیفی و نرم افزار اکسل و اس.پی.اس.اس نسخه 22 برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد بالاترین درصد مقوله موضوعی، مرتبط با مفهوم ورزش همگانی می باشد و 1/46 درصد از مقالات در سطح کلان و از نظر منطقه جغرافیایی 4/45 درصد در سطح شهرستان انجام شده اند. بیشتر پژوهش ها در سال 1396 و 1397 به چاپ رسیده اند. از نظر نویسندگان پر تولید، جوادی پور در صدر نویسندگان قرار دارد. 8/94 درصد مقالات بیشتر از یک نویسنده دارند که در 7/51 درصد از آن مقالات حداقل یک نویسنده زن مشارکت دارد. از نظر حوزه سنی و جنسیتی، بیشتر مقالات بدون تاکید بر طبقه ای خاص نگاشته شده اند. 43/73 درصد مقالات از روش کمی، 4/11 درصد از مقالات از روش آماری تحلیل عاملی و معادله ساختاری و 2/67 درصد مقالات از ابزار پرسشنامه استفاده کرده اند. همچنین 7/52 درصد منابع مقالات، لاتین بود و نشریه فصلنامه علمی مطالعات راهبردی ورزش و جوانان بیشترین چاپ مقالات را در این حیطه داشته است. با توجه به نتایج به نظر می رسد برای جهت گیری پژوهشی در سال های آینده بهتر است از مطالعات آمیخته و کیفی در این حوزه استفاده شود.

    کلیدواژگان: اوقات فراغت، تحلیل محتوا، مشارکت ورزشی، ورزش شهروندی، ورزش همگانی
|
  • Providing a model for the development of smart sports tourism with the Internet of Things in Iran
    Abolfazl Gerami, Seyed Ehsan Amirhoseni *, Farhad Rad Page 1

    The purpose of this study was to present a model for the development of smart sports tourism with the Internet of Things in Iran, a method of consecutive exploratory (qualitative-quantitative) exploratory research. The statistical population in the qualitative section included university professors familiar with the Internet of Things (who had conducted research in this field) and IoT experts at the Iran IoT Center, as well as some tourism and sports tourism managers who had experience using the Internet of Things.. Using purposive sampling method and snowball and theoretical saturation technique, sampling was performed in qualitative section (20 people). Coding method was used to analyze the interview data. The statistical population of the quantitative part of this study included the previous part (50 people) with whole number sampling. To collect information in a quantitative part, a researcher-made questionnaire based on the qualitative part was used, which was divided into two general parts: demographic characteristics and its questions. This questionnaire consists of 59 items and in the form of 6 main components in the form of five Likert options (very high, 5 points to very low, 1 point). In the qualitative part of the research, it was found that the categories were identified in the form of 59 concept codes and were placed in the heart of the six dimensions of the paradigm model. In the quantitative part, it was found that all 6 main components of the research have a good fit. .

    Keywords: Internet of Things, Sports Tourism, sports tourism development
  • Provide a model of the requirements and effects of video referee assistance in the development of professional football
    Alborz Hajipour, Keivan Shabani Moghadam *, Mohammad Sajadian, Lena Motallebi Page 2

    The purpose of this study was to present a model of prerequisites and the effects of video referee assistance in the development of professional football. This was done by conducting a qualitative research of the grand theory type, the method of which is exploratory. In this research, through literature review and exploratory interviews, the model was analyzed from the data method and the theme analysis method. To conduct the field interview, the statistical population of the research was experts and professors in the field of sports management who had published at least one research (research article, lecture, research project, author and translation of a book) in the field of research. There were also football referees and managers of the Iranian Football Federation. In order to identify these individuals, purposive sampling method was used. This sampling continued until the theoretical saturation was reached and finally 18 people (10 professors and 8 judges and managers) were identified as the sample. Finally, the categories were identified in the form of 12 categories and 48 concept codes and were placed in the heart of the six dimensions of the paradigm model. Factors such as attitude, management and media factors affect the use of video referee assistance in the development of professional football in Iran. Strategies have been proposed for this purpose, and these strategies are affected by the underlying conditions (infrastructure and culture)as well as by the interventionist conditions (human, equipment, legal and economic). Implementing the proposed strategies leads to positive and negative consequences.

    Keywords: Grounded Theory, VAR, assistant referee, football referee
  • Identifying and validating strategies affecting the development of e-sports clubs in Iran
    Rohalah Hasani, Nematullah Nemati *, Tahereh Bagherpour Page 3

    The purpose of this study was to identify and validate strategies affecting the development of e-sports clubs in Iran. The research method was mixed in terms of data collection which was qualitative-quantitative. The statistical community in the qualitative section included experts, informants and experts familiar with the management of strategic sports studies, managers and officials of the e-Sports Association, such as the head of the Development Committee, the e-Sports Association. Sampling method was used as non-probability sampling, with purposeful selection and with maximum variability or heterogeneity. The sample size in this study was 16 based on the theoretical saturation index. Also in the small section were managers and officials of e-sports clubs and e-sports athletes, which numbered 360 people. The research tools included semi-structured interviews and a researcher-made questionnaire that was designed according to the extracted codes in the qualitative part. Qualitative part analysis was performed with Maxqda software and quantitative part analysis was performed with AMOS structural equation modeling software. The results related to strategies affecting the development of e-sports clubs in Iran have been shown, including 6 concepts and 44 codes have been identified and approved. Finally, the results of the model were confirmed in terms of validation. The results showed that the strategies of educational and research strategies, development of formal competitions, paving the way for attracting sponsors, creating differentiation, interaction with the media formed the strategies for developing e-sports clubs.

    Keywords: E-Sports, club development, Strategy
  • Designing a strategic decision model based on information and communication technology in the Deputy of Physical Education
    Mohamad Sediqpormand, Mina Hakakzadeh *, Mohsen Manochehri Negad Page 4

    The purpose of this study is to design a strategic decision-making model based on information and communication technology in the Deputy of Physical Education. This research has a qualitative approach and the content analysis method and Glaser approach have been used as the research method. Method of data collection, study of theoretical foundations and in-depth and open interviews with 15 people including senior managers of the Ministry of Education and faculty members in the field of sports management planning orientation and all people with executive experience in the discussion of strategic planning is sports organizations. The validity and reliability of the obtained codes were confirmed. For data analysis, continuous comparison method was used during three stages of open, axial and selective coding using MaxiCode software of Pro version. Data analysis showed that 22 concepts and 4 categories (core code), from the components affecting strategic decision-making based on information and communication technology in the Deputy of Physical Education, individual factors, facilities and infrastructure and is organizational.

    Keywords: Media, Strategic planning, Decision Making, IT
  • Content analysis and review of articles related to women's sports management in Iranian scientific research journals
    Touba Beigmohamadi *, Behnam Asheghi, Mehr Ali Hematinezhad Toli, Samar Atta Jafar Page 5

    The purpose of this study is to describe and analyze the content of articles related to women's sports management in scientific journals and the study population includes articles in databases (Civilica, Regional Center for Science and Technology Information, Zednee, Magiran, Noor Magazines, Comprehensive Humanities Portal, University Jahad Scientific Database and Islamic World Science Citation Database) as well as the country's sports management journals by searching for keywords: Women's Sports, Women's Sports and Girls' Sports in the mentioned databases. 129 articles that were reviewed and analyzed through content analysis. The results showed that these researches can be classified into 8 trends, the most important of which are: 1- Psychology, social and ideological view 2- Financial management and marketing 3- Management and leadership. Among the universities of the country, after the total number of free universities, Tehran University, Payame Noor University and Guilan University have paid more attention to this field and most of the articles in this field have been published in the Journal of Sports Management of Tehran University. In this field, Persian articles have been cited and the quantitative research method has been used in more than 57% of the researches. Also, the production of science has been more welcomed in recent years; Therefore, considering the importance of women's sports in the indicators of sports development, it is suggested that research in this field be expanded using interdisciplinary collaborations.

    Keywords: women's sports, content analysis, scientific research article, Women, Sports management
  • Investigating the effect of media consumption regime on optimal body management of women athletes
    Fatemeh Akbarzadeh, Majid Reza Karimi *, Karamat Alah Rasekh Page 6

    The importance of good body management of women athletes has made the need to identify the variables affecting it more important than ever. Given the important functions of the media consumption regime; The present study was designed and conducted to investigate the effect of media consumption regime on optimal body management of women athletes. The present study is an applied research that was conducted in the field. The method of the present study is a survey in terms of data collection method. The statistical population of the present study included women athletes in the field of professional sports for whom accurate information was not available. According to Cochran's formula in the uncertainty of society; 384 people were identified as the research sample. The instrument of the present study included a researcher-made questionnaire that was designed using theoretical foundations and the opinion of experts. The questionnaire had 18 questions, the questions of which examined the media consumption regime and optimal body management. In order to analyze the data of the present study, the method of structural equations was used. The whole process of analysis of the present research data was performed in SPSS and PLS software. The results showed that the media consumption regime has an effect on the optimal management of the body of women athletes by 0.744. In other words, paying attention to the media consumption regime can lead to the promotion of good body management of women athletes. This has been mentioned in various studies.

    Keywords: media consumption regime, optimal management, media culture, Gender, Body management
  • Validation of identified factors affecting the e-commerce of the Iranian Football Federation
    Zahra Abdolvahabi, Mehdi Kohandel *, Abas Khodayari, Ali Zareai Page 7

    AbstractE-commerce is one of these technologies that behind its seemingly simple name, a concept is hidden beyond what is in our minds.The purpose of this study was to identify and standardize the effective factors in e-commerce of the Iranian Football Federation. The method of the present research is mixed or in other words, combined according to the purpose of the research. In this research, first the qualitative method and then the quantitative method. The statistical population consisted of two parts. The statistical population in the qualitative part included university professors, experts and thinkers. The field of study and having related scientific writings related to the subject, having managerial positions and executive experiences in the field of e-commerce community and experts in the field of sports marketing were among the criteria for selecting the initial list of experts. Sampling method was used as non-probability sampling, with purposeful selection and with maximum variability or heterogeneity. The sample size in this study was based on the theoretical saturation index of 17 people also in the quantitative section were marketing experts, sports marketing, IT and federation experts.Based on this 370 people were selected as a sample. The measurement tool in the qualitative stage of the interview was open and based on three stages of open, axial and selective coding which was analyzed with the help of software version 202.Was analyzed with AMOS software.

    Keywords: Identification, standardization, E-commerce, Football Federation
  • Quantitative Content Analysis of Research Trends Related to Sport for All from 1390 to 1399
    Leila Beirami Jeghanab *, Rahim Ramezani Nejad Page 8

    The purpose of this study was to identify the content characteristics of scientific-research articles related to sport for all from 1390 to 1399. This research is based on strategy, descriptive; In terms of implementation path, content analysis; and in terms of data collection, it is documentary. The research sample was considered as a whole number and equal to the statistical population with 271 articles. Descriptive statistics and Excel and SPSS-22 software were used to analyze the data. The results showed that the highest percentage of thematic categories is related to the concept of sport for all and 46.1% of the articles were done at the macro level and 45.4% in terms of geographical area at the city level. Most of the researches have been published in 1396 and 1397. Javadipour is one of the most prolific writers. 94.8% of articles have more than one author, of which 51.7% have at least one female author. In terms of age and gender, most articles are written without emphasizing specific categories. 73.43% of the articles used the quantitative method, 11.4% of the articles used the statistical method of factor analysis and structural equations and 67.2% of the articles used the questionnaire. Also, 52.7% of the sources of articles were Latin, and the Journal of Strategic Studies in Sports and Youth had the most publications in this field. According to the results, it seems that for research orientation in the coming years, it is better to use mixed and qualitative studies in this field.

    Keywords: Citizenship Sports, content analysis, leisure, Sport for all, Sports participation